Η Ωδή Αμφιπόλεως στο 29o ΜΟΝΕΥ SHOW

Στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το φετινό ΜΟΝΕΥ SHOW από τις 27-29 Απριλίου. Στα πλαίσια του συνεδρίου διοργανώθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 της ΠΚΜ και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,  ημερίδα με θέμα «Η αξία της κατάρτισης στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων φιλοξενίας και του τουριστικού προορισμού». 

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, πολλοί και σημαντικοί ομιλητές της τουριστικής εκπαίδευσης και της τουριστικής αγοράς , μίλησαν για την αξία της συνεχούς επιμόρφωσης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία.

Ειδικότερα ο κύριος Χρίστος Ζαγόγιαννης (Γενικός Διευθυντής   ΒΟΜΟ HOTELS του Ομίλου Μουζενίδη) τόνισε ότι η προσπάθεια μας πρέπει να επικεντρωθεί στην προβολή του πολιτισμού της κάθε περιοχής , στο ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες πρέπει να αξιοποιηθούν για την τουριστική προβολή και στο ότι ο νομός Σερρών δυστυχώς δεν έχει ακόμα ξεκάθαρο τουριστικό προϊόν .

Ο Dr Φώτης Κιλιπίρης (Καθηγητής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) παρουσίασε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα για την γαστρονομία που πραγματοποιείται  με την συνεργασία του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  και εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την Βουλγαρία , την Π.Γ.Δ.Μ. και τη Κροατία , με σκοπό την συνολική προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής των Βαλκανίων. 

Κατά την διάρκεια της ημερίδας ,οι συμμετέχοντες στα προγράμματα του  Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 της ΠΚΜ  από την περιοχή της Αμφίπολης, παρουσίασαν την εργασία τους σχετικά με τα αξιοθέατα και την γαστρονομία της περιοχής και απέσπασαν τα θετικά σχόλια των παρευρισκόμενων .

Κατά την διάρκεια της  ημερίδας την οποία συντόνιζε ο κύριος Γιώργος Παλησίδης (Εκπαιδευτής / Καθηγητής γαστρονομίας και μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοϊταλικού  Επιμελητηρίου) προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες εξαιρετικά τοπικά σερραϊκά προϊόντα.  

Στο MONEY SHOW παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ωδής Αμφιπόλεως κύριος Γιώργος Μακουσιάρης, ο οποίος διερεύνησε την δυνατότητα συνεργασίας με το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης , τον Όμιλο Μουζενίδη και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο με σκοπό την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο