Η Ωδή Αμφιπόλεως, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διοργανώνουν το 2ο Συμπόσιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης για την περιοχή Αμφίπολης-δυτικού Παγγαίου, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις Σέρρες.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Τουριστικό Συμπόσιο που αφορά στις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, με πολλούς και σημαντικούς ομιλητές. 

Το θέμα της πρώτης ημέρας του Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών, θα είναι  : «Ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής / η αρχαιολογία και η συμβολή τους στον πολιτισμό και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Αμφίπολης - Δυτικού Παγγαίου», ενώ το θέμα της δεύτερης  ημέρας θα είναι : «Η γαστρονομία / η μίσθωση  airBnB / οι επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο / τα Αναπτυξιακά Προγράμματα / ο Εναλλακτικός Τουρισμός / η Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος και η σημασία τους για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Αμφίπολης - Δυτικού Παγγαίου».

Logos-1080x1080_07

Το Τουριστικό Συμπόσιο, συνδιοργανώνουν η Ωδή Αμφιπόλεως, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Σερρών. Υπενθυμίζεται ότι το 2ο Τουριστικό Συμπόσιο έρχεται σε συνέχεια πολύ σημαντικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την Ωδή Αμφιπόλεως, όπως η έκδοση του Δίγλωσσου Τουριστικού Οδηγού Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου που έγινε σε εκτέλεση απόφασης του πρώτου Τουριστικού Συμποσίου και η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Ποδηλατικού Διημέρου.

Το Συμπόσιο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του διεθνούς έτους βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης 2017 του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (W.T.O.), του ευρωπαϊκού έτους πολιτιστικής κληρονομιάς 2018, στους 17 Global Goals βιώσιμης ανάπτυξης του UNWTO και της παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού 2018. Το Συμπόσιο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Α.Π.Θ., του ΤΕΙ Σερρών και του Ομίλου Σερρών της Unesco. Με το 2ο Συμπόσιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης που γίνεται πια θεσμός, η Ωδή Αμφιπόλεως επιχειρεί να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης αλλά και να παρουσιάσει τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο