Η Ωδή Αμφιπόλεως καλωσορίζει το επίτιμο μέλος της , κυρία Περιστέρη Αικατερίνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης περιοχής Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου «Ωδή Αμφιπόλεως» , με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανακήρυξη της αρχαιολόγου  κας Αικατερίνης Περιστέρη σαν επίτιμο μέλος του συλλόγου. Η κα Περιστέρη αποδέχθηκε με χαρά την ανακήρυξη της σαν επίτιμο μέλος της «Ωδής Αμφιπόλεως» και δήλωσε ότι θα συμβάλει στην επίτευξη των σκοπών του συλλόγου , δηλαδή  στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με όλες τις δυνάμεις της

odi-image-1920x1080_76

Η αρχαιολόγος Αικατερίνη Περιστέρη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως υπεύθυνη των ανασκαφών στον Τύμβο Καστά. Οι ανασκαφές είχαν ξεκινήσει κατά την δεκαετία του 1960 από τον Δημήτρη Λαζαρίδη στην κορυφή του τύμβου όπου βρέθηκαν αρκετοί τάφοι. Το 2009 έγινε επανέναρξη των ανασκαφών υπό την εποπτεία της Αικατερίνης Περιστέρη και τον Αύγουστο του 2014 έγινε η ανακάλυψη της εισόδου στον τύμβο στην νότια πλευρά του, ενώ παράλληλα άρχισαν να γίνονται οι πρώτες αποκαλύψεις των ευρημάτων. Ανακαλύφθηκαν τρεις θάλαμοι και συνολικά τέσσερις χώροι συνυπολογίζοντας την είσοδο και τα σκαλιά προς το εσωτερικό του τάφου.

Ο μαρμάρινος περίβολος του κυκλικού τύμβου έχει περίμετρο 497 μέτρων και η έκταση του αντιστοιχεί σε περίπου 20 στρέμματα, κάτι που τον καθιστά στο σύνολό του ως ταφικό μνημείο - το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Η Αικατερίνη Περιστέρη τιμήθηκε με το «Μακεδονικό Βραβείο 2014» από το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου, στις 28 Οκτωβρίου του 2014.

Τον Νοέμβριο του 2014 βραβεύτηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Τον Ιανουάριο του 2015, βραβεύτηκε και ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης των Σερρών , από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Τον Νοέμβριο του 2015 τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης Khaled al-Asaad (Χάλεντ Άσαντ) σε διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην αρχαία Ποσειδωνία της κάτω Ιταλίας από αντιπροσωπεία της ΟΥΝΕΣΚΟ. 

το Διοικητικό Συμβούλιο